Versie-informatie
De Aquaview software wordt regelmatig bijgewerkt. Dit document geeft meer informatie over deze wijzigingen en de actuele systeemeisen. Onderstaande symbolen geven het soort wijziging aan:
Verbeterde functionaliteit |
Verbeterde prestaties |
Nieuwe functionaliteit |
Beveiligingsupdates |
Versie 6.3.6
Na recente wijzigingen hebben eindgebruikers traagheid ervaren bij Aquaview Web. De oorzaak is gevonden en het probleem is opgelost.
Voor drukriolering is er een RTC-drukrioleringsmodule ontwikkeld. Deze module biedt geavanceerde mogelijkheden voor het beheren en optimaliseren van drukriolering, waardoor de efficiëntie en betrouwbaarheid van het systeem aanzienlijk worden verbeterd. Binnenkort volgt er meer informatie over de werking en beschikbaarheid van deze module.
De ondersteuning voor het COMLI (COMmunication LInk) protocol is uitgebreid en kan nu ook omgaan met hoge register telegrammen.
De Kanters Robuust -koppeling is uitgebreid en ondersteund nu ook de Kanters Robuust API V2.
De OPC-UA-ondersteuning is verbeterd, wat leidt tot een betere afhandeling van kleine communicatieverstoringen en een uitgebreidere datatype-ondersteuning. De volgende types zijn toegevoegd: Byte, Int16, UInt16, UInt32, Int64, UInt64 en Double.
Er is ondersteuning toegevoegd voor trendrapporten met negatieve totalen.
Voor verbeterd procesonderzoek en helpdeskondersteuning is er uitgebreide logging toegevoegd aan de BOS-module. Bovendien worden voortaan ook alle wijzigingen gelogd bij het toevoegen of wijzigen van een station.
De afhandeling van de alarmstatus is voor omgevingen met een Oracle-database gelijkgetrokken aan die in omgevingen met een MySQL-database.
Het Z-Info exportformaat is uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om meerdere pennen naar één bestand te exporteren.
Voor beveiligde communicatie bij TCP/IP-clientverbindingen kan nu ook TLS/SSL worden gebruikt.
Onvolledige of beschadigde notificatiebestanden werden niet goed verwerkt, waardoor de verwerkingstijden konden oplopen.
De koptekst van automatisch gegenereerde rapportages kon beschadigd raken, wat afhankelijk van de gebruikte browser leidde tot weergavefouten.
Bij het importeren van eerder geëxporteerde gebruikersgegevens raakten de versleutelde wachtwoorden beschadigd.
Er werden verschillende Unicode-coderingen door elkaar gebruikt voor alarmberichten, waardoor speciale tekens niet goed werden verwerkt.
Om stabiliteit, uniformiteit en consistente verwerkingsprocessen te waarborgen, zijn diverse backend-componenten en hun onderlinge koppelingen zorgvuldig geanalyseerd en geoptimaliseerd.
Diverse standaardcomponenten zijn bijgewerkt naar de laatste versies voor maximale beveiliging en optimale prestaties.
Versie 6.3.5
Verbeteringen in het opslagmechanisme van de BOS-sturingen.
Versie 6.3.4
De SAM-koppeling is aangepast op basis van de nieuwste API-documentatie van Sencon.
Versie 6.3.3
In de weergave van alle lijsten zijn de stationsnummers toegevoegd. Hierdoor is het zoeken op stationsnummer nu overal mogelijk.
Gebruikers van de webapplicatie kunnen in het inlogscherm nu ook hun eigen wachtwoord resetten. Voor het ontvangen van een tijdelijke inlogcode moeten de contactgegevens (e-mail adres / mobiel telefoonnummer) binnen Aquaview bekend zijn.
Als er nog geen grafiek is aangemaakt dan probeert de grafiekmodule nu automatisch toch een grafiek aan te bieden op basis van de beschikbare tags.
In de BOS-eenvoudige besturing is nu ook met een symbool de status van het te blokkeren station zichtbaar. De kleur van het icoon volgt net als de stationslijst de kleur van de alarmstatus.
De SAM-koppeling is uitgebreid en ondersteund nu ook de Sencon SAM3-API.
Door een eerdere wijziging was het niet meer mogelijk om stations toe te voegen of bij te werken via de commandomodule.
Vanwege consistentie, stabiliteit en voor een hogere performance zijn diverse kleine verbeteringen en optimalisaties doorgevoerd.
Versie 6.3.0
Er zijn twee nieuwe gebruikersrechten toegevoegd ('Configuratie voor Globale trendconfiguratie' en 'Globale rapportconfiguratie'). Gebruikers met deze rechten kunnen nu zelf aangemaakte grafieken en rapportages globaal zetten zodat deze voor de andere gebruikers beschikbaar komen.
De IEC60870-5-104 communicatie is geoptimaliseerd, zodat deze aanzienlijk meer historische data kan verwerken.
In het aanmeldproces van stations is de logging uitgebreid. Deze logging is alleen op de Aquaview server beschikbaar en geeft de Xylem helpdesk betere mogelijkheden bij storingsonderzoek.
Versie 6.2.0
De weergave van afbeeldingen en daarin weergegeven animaties is volledig vernieuwd en bijgewerkt naar de laatste stand van de techniek. Doordat hierbij een verregaande standaardisatie is meegenomen is ook de eenduidigheid en stabiliteit verder verbeterd. Voor een betere gebruikerservaring zijn ook diverse optimalisaties en esthetische verbeteringen doorgevoerd.
Met ingang van deze versie is ook de analysemodule beschikbaar gemaakt in de webapplicatie. De -knop om een analyse te kunnen starten is terug te vinden in statusafbeeldingen, op gebiedskaarten en bij de BOS-sturingen. Zie de separate
De BOS-module is uitgebreid met de mogelijkheid voor het maken en toepassen van eenvoudige besturingen en een verbeterde visualisatie. Deze eenvoudige besturingen kunnen visueel worden opgebouwd. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar in de webapplicatie. Zie de separate
Acties voor het uploaden van bestanden naar de database werden niet goed afgerond. Hierdoor werd een limiet bereikt waarna het niet meer mogelijk was om nog meer bestanden te uploaden.
Bij toepassing van een Oracle database kon het wegschrijven vastlopen doordat voorgaande schrijfacties niet altijd goed werden afgerond.
iReal-API: Er is een aanpassing doorgevoerd. Dit was noodzakelijk vanwege wijzigingen in de iReal-API waardoor deze anders is gaan reageren op een verlopen token.
Robuust-API: Er is er een aanpassing doorgevoerd. Dit was noodzakelijk vanwege wijzigingen in de Robuust-API waardoor deze anders is gaan reageren op een missende token.
Aquacom-protocol: Er is een verbetering doorgevoerd om het resultaat van het versturen van een setpoint sneller te kunnen zien in Aquaview. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat bij een blokkering een BOS-sturing sneller zal reageren met vervolgacties. Het effect van deze verbetering is afhankelijk van de in het station aanwezige hardware.
Aquacom-protocol: Voor een betere foutopsporing legt de server voortaan in het log-bestand ook de reden vast waarom een ontvangen kanalenlijst is geweigerd.
Hitech Powerline-protocol: Er is een verbetering doorgevoerd waarbij de berichtvolgorde is aangepast zodat de actuele situatie sneller in Aquaview beschikbaar is.
IEC104-protocol: Aanpassing doorgevoerd vanwege wijzigingen rondom het moment van starten van de T2 timer in de IEC60870-5-104 standaard.
IEC104_NEXICON-protocol: Dit nieuwe protocol is afgeleid van het basis IEC104-protocol en optimaliseert de communicatie met een Xylem Nexicon station.
Importeren: Bij een ZRX-bestand (o.a. Delft-FEWS of WISKI) kon niet langer het adres worden afgeleid uit de bestandsnaam waardoor de import faalde. Het adres wordt nu aan de hand van de inhoud van het bestand bepaald.
Importeren: Als een CIW-bestand (iReal) geen data bevatte dan werd deze niet verwijderd. Dit gaf veel vervuiling op de server.
Trends voor nieuwe stations werden pas na een herstart van de Besys-service (BOS) meegenomen.
Doordat in het verleden wachtwoorden niet op sterkte werden getoetst kon een gebruiker destijds een te kort wachtwoord invoeren. Door diverse beveiligingsverbeteringen konden deze gebruikers niet meer inloggen. Dit is hersteld.
Reset gebruikerswachtwoorden om complexe wachtwoorden af te dwingen.
Om de stabiliteit te verhogen is er is een geheugenlek opgelost in de notificationservice.
Om de betrouwbaarheid en stabiliteit verder te verhogen zijn op diverse punten in de software potentiële fouten afgevangen.
Voor de beste ondersteuning van OPC-AC (Alarms & Conditions ) en OPC-UA (Historical Data Access) en actuele beveiligingsupdates is de door Aquaview gebruikte OPC-softwaremodule bijgewerkt naar de actuele versie.
ConfigTool: Het was niet mogelijk om rapporten en trends (historische data) van een station te kopiëren als er een groot verschil zat tussen de gebruikte templates.
ConfigTool: Als een template werd gewijzigd dan gaf dit problemen met eerder opgeslagen trends en rapporten.
Versie 5.6.0
Voor de beste ondersteuning van OPC-AC (Alarms & Conditions ) en OPC-UA (Historical Data Access) en actuele beveiligingsupdates is de door Aquaview gebruikte OPC-softwaremodule bijgewerkt naar de actuele versie.
Voor OPC-UA is ondersteuning voor historische data toegevoegd voor zowel de server als de client.
Er is een nieuwe systeemservice toegevoegd aan Aquaview . Deze service zorgt er op de achtergrond voor dat wijzigingen rondom de alarmeringsinstellingen beschikbaar worden gesteld voor het Alarm en Control Center (ACC).
Na het uploaden van een nieuwe template worden automatisch alle tags toegevoegd die nodig zijn voor de OPC-UA Server. Het Alarm en Control Center (ACC) neemt deze informatie over uit Aquaview en volgt daarmee wijzigingen aan alarmteksten en alarmgroepen .
Na het uploaden van een nieuwe statusafbeelding (svg) wordt automatisch het NCS-blok toegevoegd aan de afbeelding. Dit blok zorgt voor de weergave van de NCS-gegevens en de mogelijkheid om Maximo te openen.
Er is een performanceverbetering doorgevoerd. Zoekresultaten in de gebeurtenissenlijst worden hierdoor sneller weergegeven. De versnelling is met name in de webapplicatie te merken.
De stabiliteit van de communicatieservice is verbeterd.
Voor een betere leesbaarheid is de uitlijning van maandrapporten verbeterd.
Bij het genereren van rapporten met een eigen opmaak, kon het gebeuren dat de informatie niet in de opgegeven volgorde in de rapporten werd geschreven.
De volgorde van de geselecteerde rapportitems was niet aan te passen.